vrijdag 28 februari 2014

Groot Halo nieuws op de E3

Phil Spencer heeft laten weten dat 343I grootse plannen heeft met Halo op de E3 (beginnende op 13Juni). Veel laten ze er nog niet over los maar dat het iets groots word, dat is wel duidelijk.

Lees hier het artikel.

zaterdag 22 februari 2014

Halo 5 toch dit jaar en binnenkort meer info in OXM? UPDATE!!

Ging eerst nog het gerucht dat Halo 5 misschien naar volgend jaar zou worden verschoven, nu komt OXM met de cover van hun maart issue met dat Halo 5 toch nog dit jaar komt + de eerste beelden van Halo 5...

halo 5 oxm

Ik hou jullie op de hoogte!





Update:


Lees hieronder zelf het artikel uit OXM



zaterdag 15 februari 2014

Interview met Steve Downes: hoe hij bijna niet de stem van MC zou doen

Gister melde ik dat er een interview met Steve Downes online zou komen van Game Zone, vandaag staat het online, lees het hier.

vrijdag 14 februari 2014

A trip down memory lane...

Het was het jaar 2003, 2 jaar na de laatste woorden van de Master Chief: "No, i think we're just getting started". en gelijk had hij want tijdens de E3 kwam toenmalige Halo developper Bungie met een nieuw deel: Halo 2.


Nu Halo 2 Anniversary praktisch al aangekondigd is, wil ik jullie meenemen naar de E3 van 2003, naar de demo van Halo 2 die helaas uit de game is gebleven. In deze korte demo kregen we de nieuwe graphics van de game te zien, een heel nieuw wapen genaamd Battle Rifle (nog niet in final state), zagen een nieuw alien ras genaamd the Brutes, konden we ineens 2 wapens vast houden (ook wel dual wield genoemd) en nog veel meer. Waarschijnlijk was dit eruit gelaten door tijdsnood of was het puur gemaakt als tech demo.


Het schijnt dat Frank O'Conner ooit heeft gezegd dat deze demo wel echt speelbaar is en niet alleen scripted. Nu Anniversary eraan komt is de vraag: word deze demo er misschien alsnog tussen gestopt of word het als een bonus toegevoegd met misschien een challenge of iets totaal anders...?




In ieder geval is er nog altijd het volgende filmpje op You Tube terug te zien, laten we hopen dat het misschien ooit nog speelbaar word en het niet alleen blijft bij deze demo...

Let the hype begin!!





Halo 2 anniversary bevestigd door Master Chief (UPDATE)

Ok, het is niet Master Chief zelf maar de man die zijn stem doet, Steve Downes. Hij zegt dat we H2A dit jaar kunnen verwachten maar dat Halo 5 waarschijnlijk naar volgend jaar word verschoven. Lees hier het hele verhaal.





Update: de website game zone, die een interview me Downes heeft gehouden, plaatst binnenkort het hele interview op hun site.



UPDATE 2:


IGN UK heeft contact gezocht met Steve Downes en die beweert nu dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd zijn, zie hier onder het verhaal tussen IGN en Downes:



IGN reached out to Steve Downes, who says that he didn't actually intend to imply that he has knowledge of Halo 2 Anniversary.
"What I said was: 'I think you're ahead of yourself on H5. I have read some things on line that you can look forward to a H2 anniversary edition maybe this year, but I have no official information one way or the other,'" Downes told us. "I was just mentioning some of the things I had read online about Halo 2. I have no idea if there will be an anniversary edition and didn't mean to leave that impression."



Dus nogsteeds geen bevestiging....




Update 3:


het facebook gesprek met Steve Downes:


dinsdag 4 februari 2014

Nieuwe publisher voor de Halo boeken en een aankondiging voor een nieuw Halo boek eind 2014

Op de website van 343I is te lezen dat 343I een meerjarig contract heeft met Gallery Books voor het uitbrengen van nieuwe Halo boeken. Lees hier het hele verhaal.


Overigens is sindskort het laatste deel van de Kilo Five triologie te koop genaamd Mortal Dictata, geschreven door Karin Travis die ook naast Kilo Five het boek Glasslands heeft geschreven.


meer Halo 2 Anniversary geruchten (update)

Al langer van vandaag zijn er al geruchten over Halo2A, zo liet Msoft eerst weten er nog niet mee bezig te zijn maar de afgelopen weken begint het toch te kriebelen:

Allereerst waren Major "Larry Hrub" Nelson en een paar anderen van Msoft aan het praten over dat bees 2.0 op twitter en dat bijen zo geweldig zijn en is er ook een nieuwe site met een countdown.


Toen kwam er vorige week de lek dat Halo2A idd in de maak zou zijn en nu vandaag heeft Phil Spencer van Microsoft studios de volgende tweet naar buiten gegooid:



@nixel_pixel Never get tired of questions on what's coming. Just can't always answer as we need news at events. Halo 2 is a good game...
— Phil Spencer (@XboxP3) February 3, 2014

Betekend dit dat we bij een eerst komende event een Halo2A aankondiging krijgen? Of op een later event? De eerst komende is PAX van 11 t/m 13 april en  begin Juni natuurlijk de E3.


Ik hou jullie op de hoogte.